FANtv-nl-logo-mobile

Virtual Earth's Birds Eye View

Via de Bird Eye View functie van Virtual Earth kun je steden veel beter bekijken dan met de gebruikelijke satellietfoto's het geval is.


Microsofts Virtual Earth begint een steeds serieuzere concurrent voor Google Maps en Google Earth te worden. Eind maart is er weer 3,8 terrabyte aan nieuw fotomateriaal aan de Virtual Earth servers toegevoegd. Hieronder vooral veel luchtfoto's van Europese steden.Heel interessant bij Virtual Earth is de functie Birds Eye View. Hierbij is het mogelijk een stad schuin van boven te bekijken. Dit is een groot verschil met de satellietfoto's die normaal gebruikt worden. Daarbij zie je gebouwen recht van boven, waardoor je alleen de daken ziet. Bij Birds Eye View zijn luchtfoto's gebruikt waarbij je schuin de straten in kunt kijken, inderdaad zoals een vogel in zijn vlucht. Op deze manier zie je niet alleen de daken, maar ook de gevels van huizen en andere gebouwen. Zo krijg je een veel beter idee van de omgeving.


De Nederlandse steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Zwolle, Kerkrade, Nijmegen, Oss, Maastricht en Breda zijn op deze manier te zien. Als je op zo'n stand inzoomt zie je een speciaal icoon oplichten die je naar de Birds Eye View foto's brengt. De besturing is verder gelijk aan die van Virtual Earth en Google Maps. Software hoef je niet te downloaden, alles werkt online via Microsofts Live Search.


De overige Nederlandse steden, waaronder grote plaatsen als Amsterdam, Arnhem en Eindhoven, volgen bij één van de volgende updates.

Vergelijkbare artikelen