FANtv-nl-logo-mobile

Gmail op de mobiele telefoon

De nieuwe Gmail voor mobiele telefoons is nu ook beschikbaar in Nederland. Via een gratis applicatie kun je altijd en overal met je telefoon Gmailen.    

Gmail voor de mobiele telefoon lijkt sterk op de PC-versie, dus iedere Gmail-gebruiker kan er moeiteloos mee overweg. De mailberichten, maar ook bijlages als foto's en documenten worden netjes aangepast aan de grootte van het display.


Om Gmail op je mobiele telefoon te gebruiken dien je alleen een gratis Java-applicatie te downloaden. Ook moet de Java Virtual Machine (JVM) software aanwezig zijn op de telefoon. Is dat niet het geval, dan kun je deze via Google downloaden. Afhankelijk van je mobiel kun je kiezen tussen een webversie of een downloadbare toepassing.


De mailberichten zelf worden op internet opgeslagen (webmail), er is dus geen verschil tussen de inhoud van de mailfolders zoals je die via de PC en via de telefoon ziet.


Google biedt deze dienst gratis aan, maar (afhankelijk van je abonnement) kan je telefoonprovider mogelijk wel kosten in rekening brengen voor het data-verbruik. Een Gmail-account is natuurlijk wel nodig om de dienst te gebruiken, maar deze kan iedereen tegenwoordig gratis aanvragen

Vergelijkbare artikelen