FANtv-nl-logo-mobile

Via Google snel downloaden

Via Google kun je massa's muziek- en film-bestanden vinden, die ook nog eens razendsnel gedownload kunnen worden.


Hiervoor dien je heel gerichte zoekopdrachten te geven, want anders zie je door de spamsites het downloadbos niet meer. Maar vrijwel niemand weet hoe dit werkt.


De Amerikaans Jummy Ruska is zo behulpzaam geweest een video te maken waarin hij uitlegt en demonstreert hoe het werkt. Bovendien heeft hij een script op zijn website geplaatst waardoor je alleen de zoekwoorden hoeft in te voeren om gericht naar mp3's en volledige cd's te zoeken. Ook hiervan is een demo-video te bekijken.De zoekopdracht die Ruska in Google gebruikt is een combinatie van trucs om bepaalde bestanden te vinden en spam uit te sluiten. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:


intitle:"index.of": Zoekt naar directories in plaats van losse files


(mp3|mp4|avi) : Op deze manier zoek je alleen naar bestanden met deze extensies


titel.van.bestand: De woorden van de titel zijn verbonden met een punt omdat dit in Google betekent dat op de plaats van de punt ieder teken mag staan. Titel van bestand, titel-van-bestand en titel_van_bestand worden zodoende allemaal gevonden.


-html -htm -php -asp -ct -jsp: Alle genoemde extensies worden uitgesloten. je krijgt dus geen scripts en geen webpagina's. het gaat je immers alleen om echte bestanden.


Omdat de zoekopdracht intitle:"index.of" (mp3|mp4|avi) titel.van.bestand -html -htm -php -asp -ct -jsp nogal lang is laat Ruska in de video vervolgens zien hoe je in Firefox een commando kunt toekennen aan deze zoekopdracht, waardoor je veel sneller kunt zoeken.

Vergelijkbare artikelen