FANtv-nl-logo-mobile

Chatbots als buddies in MSN / Live Messenger

Chatbots die je als buddy in Windows Live Messenger (MSN) kunt opnemen kunnen erg handig zijn. In de messenger kun je ze in gewone taal vragen stellen.


De Windows Live Messenger (beter bekend onder de oude naam MSN Messenger) wordt door veel mensen gebruikt om via chats contact te houden met hun online en offline vrienden. In de Messenger worden deze vrienden buddies genoemd.    

Ook bedrijven hebben de buddies ontdekt om contact te onderhouden met hun klanten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van chatrobots. Messenger-gebruikers kunnen deze digitale buddies vragen stellen in normale spreektaal, en krijgen ook als zodanig antwoord terug. Als een chatrobot goed werkt heb je het idee dat je met een echt mens praat en niet met een softwareprogramma.


Films
Welke films draaien er in de bioscoop? Waar? En om welke tijd? Welke films komen er vanavond op tv? Is een film op dvd beschikbaar?

Dat soort vragen kun je stellen aan MrMovie, de chatbot van Filmladder. Voeg toe aan je Messenger contacten en je kunt hem contacten als je informatie over speelfilms wilt hebben.


Telefoonnummers
Ook de Telefoongids heeft zijn eigen buddy, Finnu. Voeg het adres toe aan je contacten en je kunt hem iemand een telefoonnummer laten opzoeken. Als je wilt geeft Finnu er zelfs een plattegrondje bij.


Banksaldo
Zelfs de banken doen mee. Zowel ABN Amro als Postbank hebben hun eigen buddy, waarvan de laatste de meest uitgebreide informatie geeft. Als Postbank-klant kun je hem in MSN vragen naar je saldo en naar een overzicht van de laatste bij- en afschrijvingen. In verband met de veiligheid is het toevoegen van alleen een buddy-adres in dit geval niet genoeg. Op de Postbank website moet je de gratis dienst eerst activeren.
Vacatures
Vragen of er nog leuke banen voor je zijn kun je aan de CarrièreCoach. Hij helpt je in je zoektocht naar een nieuwe job. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Vraag het gewoon aan de CarrièreCoach. Hij zoekt de passende aanbiedingen voor jou uit op Vacature.com. Zijn adres= .


Kinderadvies
Een heel ander verhaal is de veiligheidsbuddy Mr Ctrl die door door Microsoft in het leven is geroepen. Het moederbedrijf van MSN en Live werkte daarbij samen met Stichting De Kinderconsument.

    


Kinderen van 9 tot 13 jaar kunnen Mr Ctrl alles vragen over het gebruik van internet. Vooral veiligheid en het tegengaan van online pesten heeft Mr Ctrl hoog in het vaandel staan.


Nieuws en informatie
En dan hebben we nog Nieuwskraker, de nieuwslezende buddy van de Volkskrant, die niet alleen de actualiteiten onder de aandacht brengt, maar je ook veel informatie brengt. Noem een onderwerp en de Nieuwskrager zegt je wat er over in de krant gestaan heeft. Hyperlinks naar aanvullende informatie in de Wikipedia maken het plaatje compleet.


Alice
Een veelzijdige chatbot is Alice. Ze geeft je informatie over het nieuws, het weer, de files, de beurskoersen, de vertrektijden van de trein, en heel veel meer dat er op internet te vinden is. Alice is de meest nuttige robot van hets tel, maar heeft één hinderlijke eigenschap. Ze wil je graag met commerciele boodschappen om de oren slaan.


Hieronder vind je hyperlinks naar de informatiepagina´s van de hierboven genoemde buddies.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl