FANtv-nl-logo-mobile

Microsoft Popfly

Microsoft heeft zijn Popfly webdienst voor iedereen opengesteld. Met Popfly kun je zonder programmeren een eigen site maken en optuigen met tal van webdiensten.    

Er zijn wel meer diensten waar "dummies" zonder programmeerkennis een site in elkaar kunnen knippen en plakken, maar met Popfly kan het resultaat heel wat meer zijn dan alleen plaatje/tekstje/linkje. 


Het maakt daarbij gebruik van content die al ergens op internet te vinden is, of daar geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld foto's van Flickr of Facebook, kaarten van Virtual Earth of filmpjes van YouTube.


Als je een nieuwe website start via Popfly, bijvoorbeeld voor je sportclub, kun je een keuze maken uit 150 thema's, 10 stijlen en 30 verschillende kleurenthema's. Er zullen dus niet snel twee sites dezelfde layout krijgen.Vervolgens kun je informatie van andere sites toevoegen, zoals foto's van de spelers die op Flickr staan, een video van de laatste wedstrijd van YouTube, een satellietfoto van het sportveld via Virtual Earth en de RSS feed met met laatste nieuws van de sportbond. De manier waarop je dit alles kunt plaatsen gaat erg ver. De foto's van de teamleden kun je bijvoorbeeld als een dia-show laten langskomen.
Zo kun je ook een zeer persoonlijke, en altijd actuele, homepage maken. Met daarop bijvoorbeeld een overzicht van de zaken die je op eBat aanbiedt, je online game scores bij Halo 3, een update van wat je bij Twitter aangesloten vrienden doen, en nog veel meer.


Via de "sleur en pleur" technologie en via menu's kun je dit alles in elkaar zetten. Programmeren is nergens nodig. Wie wel kan programmeren kan zijn eigen uitbreidingen maken en deze aan de andere Popfly gebruikers aanbieden.

    

Vergelijkbare artikelen