FANtv-nl-logo-mobile

True Knowledge, een revolutionaire zoekmachine

True Knowledge is een nieuwe zoekmachine die niet alleen vragen in schrijftaal begrijpt, maar ook een direct antwoord geeft.


Je stelt een vraag als "Whats the name of the Dutch queen?", en je krijgt geen reeks weblinks terug, maar het antwoord "Beatrix".
     

Hiermee biedt True knowledge een zoekfunctie aan die veel beter aansluit bij de behoefte van de gebruikers van de zoekmachine.


Meestal zoek je immers het antwoord op een vraag als je Google of een andere zoekmachine gebruikt. True Knowledge voorkomt dat je achteraf nog zelf het antwoord op de vraag in de zoekresultaten moet terugvinden.


Momenteel is True Knowledge nog een besloten beta, maar men wil de dienst snel openbaar toegankelijk maken. Dit is ook belangrijk voor het uiteindelijke functioneren, want hoewel de crawler veel informatie uit websites als Wikipedia en het CIA Fact Book haalt kunnen ook de gebruikers antwoorden aan de database toevoegen.


In de video kun je een uitgebreide demonstratie van de mogelijkheden zien. Je ziet hoe de vraag of jennifer Lopez getrouwd is met een kort maar duidelijk `ja` wordt beantwoord. Je ziet hoe True Knowledge de vraag nog eens in eigen woorden herhaalt (om te controleren of de vraag goed is begrepen) en hoe er ook op een normale manier zoekresultaten gegeven worden. Dit laatste om te voorkomen dat je alsnog naar een conventionele zoekmachine moet uitwijken als Tue Knowledge het antwoord schuldig moet blijven. 

Vergelijkbare artikelen