FANtv-nl-logo-mobile

ZML, het videozusje van AllofMP3

Bij ZML.com kun je voor drie dollar alle bekende films downloaden. Legaal volgens de eigenaren. Deze Russische site is een zustersite van het bekende AllofMP3 / Mp3Sparks.


De legaliteit van de Russische muziekdownloadsite AllofMP3 wordt al jaren betwist. Voor een paar centen per download wordt daar een enorme collectie aan populaire muziek aangeboden. Het bedrijf draagt 15 procent van de omzet aan royalty's af aan de vereniging ROMS, een Russische auteursrechtenorganisatie te vergelijken is met Buma/Stemra. Volgens de Russische auteurswet van 1993 maakte deze overeenkomst AllofMP3 een legale downloadesite, ook al wilden platenmaatschappijen, artiesten en andere belanghebbenden niet dat de muziek aangeboden werd.De nieuwe Russische auteurswet die op 1 September 2006 van kracht werd eiste echter dat de website toestemming nodig heeft van de rechthebbende of buitenlandse organisaties die zich administratief met deze rechten bezig houden. Dit gaf de buitenlandse media-industrie nieuwe wapens in handen, met als gevolg dat de website AllofMP3.com (met inmiddels 5,5 miljoen geregistreerde gebruikers) werd gesloten. De eigenaren openden echter inmiddelijk een exact gelijke downloadsite op Mp3Sparks.com.


Naast deze muziek downloadsite bieden de eigenaren nu ook een videosite aan onder de naam ZML.com. Het principe is gelijk aan dat van AllofMP3 / Mp3Sparks. De prijzen zijn extreem laag (circa 3 dollar voor een top-film), de bestanden zijn niet tegen kopieren beveiligd en de eigenaren (IN Media LLC uit Rusland en Ullan Management LLP uit Manchester) claimen legaal te zijn door een overeenkomst met ROMS.


Er worden meer dan 1.500 films aangeboden waaronder ook grote recente films als Spider-Man 3, 300, The Simssons Movie en Transformers. De films zijn in dvd-kwaliteit in Divx formaat te downloaden, maar ook voor de pda of iPod.

Vergelijkbare artikelen