FANtv-nl-logo-mobile

Online PDF's aanpassen met PDFescape

Om PDF's te bewerken heb je niet persé Adobe Acrobat nodig. Het kan ook gratis online, via de website PDFescape. 


Op PDF's te lezen kun je de gratis Adobe Reader (voorheen Acrobat Reader geheten) downloaden, Maar om ze te maken en om bestaande PDF's te bewerken heb je het programma Adobe Acrobat nodig. De goedkoopste versie daarvan kost zo'n 130 euro. Dat is niet interessant voor iemand die eens een keer een PDF'je wil aanpassen. Gelukkig is er een gratis oplossing.    

Via de website PDFescape kun je online bestaande PDF's aanpassen. Je upload ze vanaf je computer, of van een plek op internet, en hebt vervolgens een rijk assortiment aan gereedschap tot je beschikking om deze te bewerken.


Je kunt objecten verplaatsen en verwijderen. Teksten, regels, figuren, links en zelfs formuleren toevoegen, en nog veel meer. Ben je klaar, dan bewaar je je nieuwe PDF-bestand, en download deze van de site. Een reuze handige online tool.


Gratis met watermerk
Gebruik van PDFescape is gratis, maar de gemaakte formulieren krijgen wel een watermerk met reclame voor PDFescape. Wil je dit niet dan moet je een "credit" betalen. Bij een gratis inschrijving krijg je twee credits cadeau. Daarna kosten ze 5 dollar voor 5 credits of 50 dollar voor 100 credits.Voor het maken van een geheel nieuwe PDF zijn makkelijkere manieren, zoals via het programma PDF Creator.

Vergelijkbare artikelen