FANtv-nl-logo-mobile

NetFame. De juiste info over jou bij zoekmachines

NetFame is een gratis webdienst die er voor moet gaan zorgen dat via zoekmachines de juiste actuele informatie over jou gevonden wordt.


Dagelijks worden er wereldwijd 25 tot 50 miljoen zoekopdrachten op internet losgelaten waarbij de zoekopdracht iemands naam is. Google en andere zoekmachines zijn dan ook DE manier om informatie over iemand te vinden. En toch bevat het web veel onjuiste en achterhaalde informatie. Als er op jou naam gezocht wordt wil je natuurlijk graag dat er juiste informatie gevonden wordt. NetFame is een website die je daarbij helpt.      Het idee achter deze site is eenvoudig. Je maakt er een profiel aan wat alle relevante juiste informatie over jou bevat. Je persoonsgegevens (voor zover je deze op internet wilt), een beschrijving, hyperlinks naar correcte informatie over jou bij andere websites (bijv. Hyves, Schoolbank), eventueel een foto, en alles wat je nog meer wilt dat de mensen zien die naar informatie over jou zoeken. Vervolgens gaat NetFame aan de slag om jou profielpagina bovenaan in de zoekmachine-resultaten te krijgen.


Dat laatste is natuurlijk het lastigste, maar hier heb je zelf geen omkijken naar. De mensen achter NetFame zijn experts op het gebied van zoekmachine-marketing, die in staat moeten worden geacht de profielen van hun site hoog in de zoekmachines te krijgen. Of deze echt helemaal bovenin Google komt te staan hangt echter ook af van de ranking-kracht van de andere verwijzingen naar jouw naam.


In ieder geval kun je zelf nog een kleine invloed uitoefenen door jouw profiel bij netFame elders op internet te promoten. En natuurlijk is het zaak je profiel daar actueel te houden. 

Vergelijkbare artikelen