FANtv-nl-logo-mobile

Zoeken via screenshots

ManagedQ is een nieuwe zoekmachine die de gevonden resultaten overzichtelijk via screenshots toont. Ook kun je makkelijk verder zoeken binnen de resultaten.


Er komen steeds meer zoekmachines die de resultaten grafisch weergeven. Via een kleine weergave van de gevonden pagina's wordt het resultaat van je zoekopdracht op een overzichtelijke manier weergegeven. De daarvoor benodigde schermresoluties en internetsnelheden lenen zich beter voor deze werkwijze dan vroeger.Want natuurlijk eist zo'n grafische zoekmachine een aanmerkelijk flinkere bandbreedte om de resultaten te tonen dan Google die de vrijwel alleen met teksten terugkomt. Snel zijn deze zoekmachines dan ook niet, al doet ManagedQ het op dit gebied redelijk.


Negen screenshots worden er per pagina getoond, en dat geeft een goed beeld van de gevonden sites. Op een redelijk groot scherm is er zelfs Veel tekst te lezen. Naast de zoekresultaten worden extra zoekwoorden weergegeven. Dit zijn woorden die veelvuldig in de zoekresultaten terugkomen. Door met je muis over  deze woorden te bewegen kun je je zoekopdracht razendsnel verder specificeren. Dat werkt in de praktijk heel plezierig.


De extra zoekwoorden kunnen normale woorden zijn, maar ManagedQ herkent ook persoons- en plaatsnamen, en plaatst deze in een apart gedeelte. ManagedQ maakt onderscheid tussen people, places, en things.Bij het gebruik van de extra zoekwoorden (ManagedQ spreekt over ideas) verandert de weergave in "Managed Viewing". Hierbij wordt het screenshot vervangen door een een tekst-overzicht van de gevonde pagina waarin de gevonden zoekwoorden met geel zijn gemarkeerd. Pagina's waarop het extra zoekwoord niet voorkomt worden afgedekt met de tekst "no matches".


Het werken met ManagedQ is even wennen, maar eenmaal thuis in de werking en de weergave kun je je snel een weg vinden door de visuele zoekresultaten. ManagedQ is een zoekapplicatie die het proberen waard is.

Vergelijkbare artikelen