FANtv-nl-logo-mobile

SpyPig: Weten of je mail is gelezen

Wil je weten of iemand jouw mailtje heeft gelezen? SpyPig is een nieuwe webdienst die je dat kan vertellen.


Het werkt op een eenvoudige manier. Je plaatst in het betreffende mailtje één van de plaatjes die SpyPig daarvoor aanbiedt. Het betreft een koddig plaatje van een varkentje, of één met de tekst "I know you've read my email!". Dit plaatje wordt niet fysiek aan de e-mail gehangen, maar via een code van de webserver van SpyPig gehaald.    

Dit gebeurt op het moment dat de ontvanger het mailtje opent. SpyPig registreert dat het plaatje wordt opgevraagd, en hoe laat dat gebeurt. Als gebruiker kun je deze gegevens opvragen. Zo weet je dat de vraag of klacht die je ergens per e-mail hebt gedumpt is gelezen.


Veel mailprogramma's bieden ook de mogelijkheid van een ontvangsbevestiging. Maar dit werkt via een reply die door de ontvanger bevestigd moet worden. En ervaring leert dat de meeste mensen dit niet op prijs stellen, en dus niet doen. SpyPig is minder vrijblijvend. Op het moment dat de mail wordt geopend wordt dit geregistreerd.


Toch werkt SpyPig niet feilloos. Doordat ook spammers gebruik maken van plaatjes om het effect van hun acties te meten, worden deze soms geblokkeerd.


 In Hotmail moet je bijvoorbeeld tegenwoordig aangeven dat je de plaatjes wilt zien. Als SpyPig aangeeft dat een mail geopend is kun je aannemen dat dat het geval is. Maar "niet geopend" is geen garantie dat dat echt zo is.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl