FANtv-nl-logo-mobile

FTP'en zonder client

Wil je incidenteel een keer bestanden binnenhalen via FTP, maar heb je geen client? Dan hoef je geen software te installeren. Het kan ook via de website AnyClient.


Dit kan heel handig zijn als je echt éénmalig wilt FTP'en en daarvoor geen software wilt installeren, maar ook als je iemand anders zijn computer gebruikt of als je niet de rechten hebt op een pc programma's te installeren. Met AnyClient kun je FTP gebruiken zonder software te installeren. Het is gewoon een kwestie van de juiste gegevens op de website invullen, en klaar ben je.De hele FTP-client draait in een Java applet, dus je kunt AnyClient op iedere computer gebruiken, of deze nu Windows, Linux of Mac gebruikt.


Het gebruik wijkt nauwelijks af van een FTP-programma. Links in het scherm heb je toegang tot de mappen op je eigen computer, rechts zie je de mappen en bestanden van de FTP-site waar je mee verbonden bent. Je kunt bestanden up- en downloaden, maar ook hernoemen, verwijderen en maken. Dit alles op zowel de computer als de FTP-site. Voor zover je rechten hebt tot dat laatste natuurlijk. 


FTP-verbindingen die je vaker gebruikt kun je als profiel opslaan, zodat je snel toegang hebt. En mocht je AnyClient toch vaker gebruiken dan je van te voren dacht, dan kun je de applicatie alsnog downloaden en als programma installeren.


Naast het FTP-protocol ondersteunt AnyClient ook SFTP, SSL FTP en WebDAV.

Vergelijkbare artikelen