FANtv-nl-logo-mobile

Veel meer mogelijkheden in de spreadsheets Google

Google Docs wordt steeds professioneler. De spreadsheets van de online kantoorsoftware kunnen nu ook van grafieken en andere grafische extra's worden voorzien.


Dat gaat heel ver. Niet alleen zijn er talloze balken en diagrammen automatisch te genereren, maar ook meters, landkaarten en zelfs zoekopdrachten kunnen worden toegevoegd aan de rekenbladen.Een lijstje met adressen kan bijvoorbeeld vergezeld gaan van een landkaart of satellietfoto uit Google Maps waarin de adressen gemarkeerd worden. Van bepaalde woorden in het spreadsheet kunnen de Google zoekresultaten in een tabel worden getoond, en een eenvoudig lijstje met namen en functies kan worden voorzien van een organisatie diagram.Heel mooi is ook de data table die de inhoud van enkele normale kolommen in een interactieve tabel zet waarop je sorteringen en zoekopdrachten kunt loslaten.


Een overzicht van al deze "gadgets" die je in de Google spreadsheets kunt gebruiken is hier te vinden. Het is de bedoeling dat er voor de andere onderdelen van Google Docs & Spreadsheets, zoals de documenten en de presentaties, ook van dit soort API gadgets beschikbaar komen waarmee je de inhoud kunt visualiseren.Meer verbeteringen
De uitbreidingen op de Google spreadsheets stoppen niet bij deze grafische toevoegingen. Er zijn nu ook koppelingen beschikbaar die automatisch informatie uit Google Finance kunnen halen, er zijn verbeterde mogelijkheden om te sorteren en te filteren, en er is nu een notificatie die een mail rondstuurt als iemand een wijziging aanbrengt een een gedeeld rekenblad.


Vergelijkbare artikelen