FANtv-nl-logo-mobile

Trashmail

Trashmail.net is een aanbieder van tijdelijk mailadressen die je kunt gebruiken voor inschrijvingen e.d. Ten opzichte van hun concurrenten biedt deze gratis dienst veel extra opties.


Een tijdelijk- of wegwerp-mailadres kun je aanvragen om éénmalig of een bepaalde tijd mail naar toe te laten sturen. Gedurende deze periode wordt de mail doorgestuurd naar je echte mailadres. Daarna wordt alle mail op het tijdelijke adres geweigerd. Het is dus niet erg als zo'n mailadres in verkeerde handen komt.


Er zijn diverse aanbieders van dit soort mailadressen. Maar Trashmail.net is een heel uitgebreide dienst, die meer opties biedt dan de anderen. Zo kun je niet alleen aangeven hoe lang het tijdelijke mailadres in werking mag blijven, maar je kunt ook aangeven hoeveel mails er maximaal doorgestuurd mogen worden voordat het mailadres opgeheven wordt. Als dit laatste op het punt van gebeuren staat, kun je daarvan ook een bericht per e-mail krijgen. Handig, want zo kun je een mailadres wat langer in leven houden als je dat uitkomt.Je kunt zelf het @trashmail.net mailadres kiezen, en het is zelfs mogelijk een "witte lijst" van adressen aan te leggen. Mails van die adressen tellen niet mee bij het eventuele maximum aantal mails op een tijdelijk adres.


Natuurlijk kun je ook op ieder gewenst moment een mailadres blokkeren. Je kunt er dus voor kiezen voor iedere inschrijving een apart wegwerp-adres aan te maken, en deze pas op te heffen als je merkt dat het adres aan spammers is doorverkocht.


Een nadeel daarbij is wel dat een gratis Trashmail-adres maximaal een half jaar werkend blijft. Een onbeperkt account kost 29 euro per jaar.

Vergelijkbare artikelen