FANtv-nl-logo-mobile

Bemba: YouTube filmpjes op o.a. Hyves en Facebook

Bemba is een nieuwe Nederlandse website die de content op sites als Hyves, Twitter, Facebook en YouTube uitwisselbaar maakt.


Deze sites mogen dan wel sociale netwerksites genoemd worden, ze staan ook erg op zich. Uit commercieel oogpunt creeren ze hun eigen groepen gebruikers. Dat beperkt de mogelijkheden voor de gebruikers natuurlijk enorm.


Bemba.com, een Nederlandse startup, is in dat gat gesprongen. Hun dienst maakt het mogelijk content van de ene site (bijvoorbeeld een filmpje van YouTube) onder de aandacht te brengen bij je vrienden op een andere site (bijvoorbeeld Hyves). Dit gaat razendsnel, met de bekende "één druk op de knop" publiceer je de content elders.De manier waarop verschilt per site. Een YouTube filmpje is op Hyves ook als video te zien. Op Facebook staat hij echter slechts als link vermeld. Bemba is nog druk bezig dit alles te optimaliseren, en om meer sites te ondersteunen. YouTube video kan nu bijvoorbeeld alleen worden geplaatst op Hyves, Facebook en Twitter, maar andere netwerken als MySpace, Hi5 en Del.icio.us volgen binnenkort.

Vergelijkbare artikelen