FANtv-nl-logo-mobile

FontStruct: Zelf online fonts maken

Ben je niet tevreden over het huidige aanbod van fonts, of wil je gewoon iets unieks. Dan maak je er toch gewoon één zelf!

En het mooie is. Je hoeft daar geeneens software voor te installeren. Via FontStruct, een onderdeel van de website FontShop, kan het namelijk online. Daarvoor heb je een fonteditor tot je beschikking met ongelofelijk veel mogelijkheden. Het programma werkt met zogenaamde bricks (bouwstenen). Dat zijn standaard vormen, zoals afgeronde hoeken. Met deze bouwstenen zet je de letters snel in elkaar.

 

 

Het maken van een letterfont blijft echter wel een karwei, want je moet letter voor letter tekenen, zowel de hoofdletters als de kleine letters. Ze worden door FontShop geconverteerd naar het algemeen gangbare True Type formaat. Dit betekent dat je je font in alle programma's kunt gebruiken.

Door het font te delen op de FontStruct website kun je anderen laten profiteren van je creatie. En natuurlijk kun je zelf ook fonts van anderen downloaden. Hier vind je er duizenden.

Om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden van Fontstruct kun je het beste even de tijd nemen de video hieronder te bekijken.Vergelijkbare artikelen