FANtv-nl-logo-mobile

Joost nu gewoon in de browser

Door een aanpassing is het niet langer nodig aparte software te downloaden voor je filmpjes en tv-programma's kunt bekijken op de video-site Joost.


Dit komt omdat er niet langer gebruik wordt gemaakt van de p2p-techniek, maar van Flash. Voor veel potentiele gebruikers was het downloaden van de client-software kennelijk een probleem want Joost groeide veel minder snel dan concurrenten als Veoh, Youtube en Hulu die al veel langer gebruik maken van Flash.Het afstappen van de p2p-techniek is opmerkelijk omdat dit ook de basis van Joost was. De achterliggende gedachte was dat de gebruikers de beelden (ongemerkt) aan elkaar zouden doorgegeven. Alle data hoefde dus niet van een centrale server te komen, wat de kosten voor Joost laag houdt, en het verzenden een stuk sneller zou maken. Dat laatste viel echter tegen, en de kosten van dataverkeer zijn de laatste jaren ook fors gedaald.


Door de aanpassing is verschilt Joost nauwelijks nog van andere aanbieders van video en online televisie. Het aanboed moet het verschil maken. Joost biedt momenteel films, tv-series en muziekvideo's van CBS, Viacom, Comedy Central, VH1 en Warner Bros, maar springt er qua aanbod ook nog niet echt uit.


Een nadeel van het incidenteel gebruiken van Joost is dat je je er eerst moet inschrijven (gratis).

Vergelijkbare artikelen