FANtv-nl-logo-mobile

Video's op dochters van Startpagina.nl

Het concept van Startpagina.nl lijkt na jaren van succes verouderd. De eigenaars zoeken daarom naar extra functionaliteiten, zoals het aanbieden van video's.


Startpagina.nl mag dan inmiddels meer dan 5.900 dochterpagina's hebben, de populariteit van wat eens de best bezochte website van Nederland was loopt de laatste jaren gestaagd terug. Het concept van een eenvoudige pagina met alleen links lijkt verouderd nu de internetgebruikers steeds beter in staat zijn om zelf websites over een bepaald onderwerp te vinden.Daarom voegt Ilse Media - de eigenaar van Startpagina.nl - steeds meer functies aan het portal toe waarvan de beheerders van de dochterpagina's gebruik kunnen maken. Onlangs werd er al een interactieve evenementenkalender beschikbaar gesteld waarop gebruikers per onderwerp events kunnen bekijken en zelf kunnen plaatsen. Al langer geleden werden functies als 'prikborden' (forums),'markten', nieuwsdiensten, een smoelenboek en weblogs toegevoegd.


Een videoplayer op de startpagina dochters
De nieuwste functionaliteit van Startpagina is de videodienst. Hiermee speelt Startpagina.nl in op de groeiende behoefte aan online videomogelijkheden onder internetgebruikers. De video's worden niet door Startpagina zelf gemaakt, maar er wordt gebruik gemaakt van het aanbod van verschillende online videobronnen, zoals Youtube, Zie.nl en Netlog.


De beheerders van de dochterpagina's kunnen een videoplayer op hun pagina embedden. Vanuit de eigen expertise selecteert de beheerder speciaal voor de bezoeker een verzameling video's over het onderwerp van de dochterpagina. De bezoekers kunnen suggesties doen voor extra video's en hun mening over geplaatste video's geven.
 
Al meteen bij introductie hebben ruim 200 dochterpagina's de videoplayer geïnstalleerd. Kijk hier voor een overzicht van alle dochterpagina's met een videodienst.

Vergelijkbare artikelen