FANtv-nl-logo-mobile

Bloemen door de brievenbus

Bestel vandaag bloemen, en morgen ontvangt de gelukkige deze in zijn of haar... brievenbus.

De opkomst van het online winkelen heeft geheel nieuwe producten tot gevolg. Want wie had een paar jaar geleden ooit aan brievenbusbloemen gedacht?

Er zijn diverse websites waar je online bloemen kunt bestellen, die in heel Nederland bezorgt kunnen worden. Bij ondermeer Euroflorist, Bloemenbestelservice en De Roos is dat mogelijk. De boeketten worden dan meestal door een lokale bloemist gemaakt en bezorgd. Bij Euroflorist zijn bijvoorbeeld 1.100 bloemisten aangesloten.

Stuurbloemen.nl hanteert een heel andere handelswijze. Deze online bloemist laat de bloemen door TNT Post bezorgen, gewoon door de brievenbus.Stuurbloemen levert namelijk brievenbusbloemen. Verse rozen en tulpen die in een speciale platte doos gelegd worden. Tegen iedere verwachting in arriveren deze bloemen stralend en ongeschonden op de plaats van bestemming. Door de speciale verpakking blijven de bloemen gegarandeerd een week goed. Lasergaatjes in de folie van de verpakking zorgen voor een optimale zuurstofbalans. De stevige doos doet de rest.

De bloemen worden bezorgd in een mooie cadeauverpakking en natuurlijk is er ruimte voor een persoonlijke boodschap. Doordat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn loopt deze niet de kans de bloemen mis te lopen op het moment dat ze bezorgd worden.

Al vanaf € 13.95 inclusief verzendkosten zijn er fleurige boeketjes verkrijgbaar. Daarmee is Stuurbloemen.nl een stuk goedkoper dan zijn concurrenten die met lokale bloemisten werken.

Brievenbusbloemen. Hoe is dat mogelijk?
De bloemen worden per post verstuurd en komen toch vers bij je aan. Hoe is dat nu toch mogelijk?

Ze moeten daarvoor én uitdroging én rijping voorkomen. Stuurbloemen.nl doet dat door de bloemen in folie te verpakken, zoals ook de gemengde sla in de supermarkt verpakt is.

Bloemen hebben de eigenschap te ademen: ze verbruiken zuurstof, waarbij CO2 vrijkomt. Het is gebleken dat als er in de omgeving van de bloem minder zuurstof beschikbaar is, dat de bloem dan minder gaat ademen. Het product komt in rust. Dit principe is de basis van het vertragen van de rijping.

Nu is het wel zo dat als we de folie niet op een speciale manier behandelen, dat het dan toch nog mis gaat. Uiteindelijk zou alle zuurstof opraken en dan zou er gisting gaan optreden, alcoholvorming. Ze moeten er dus voor zorgen dat er altijd zuurstof beschikbaar is, maar wel aanzienlijk minder dan in de buitenlucht.

Stuurbloemen.nl heeft de techniek in huis om zeer kleine gaatjes in de folie te maken, die ervoor zorgen dat zuurstof in de verpakking kan komen en CO2 naar buiten kan gaan. Uiteindelijk ontstaat er een evenwicht tussen de hoeveelheid zuurstof en de hoeveelheid CO2 in de verpakking, wat alle processen in de bloem vertraagt. Bovendien gaat een grote hoeveelheid CO2 ook nog eens schimmelvorming tegen.

De gaatjes zijn dusdanig klein dat vocht niet naar buiten kan. Uitdroging zou immers funest zijn. Om ervoor te zorgen dat de folie niet beslaat vanwege de hoge luchtvochtigheid in de verpakking is er op de folie nog een antimistlaag aangebracht.

Dit alles bij elkaar maakt Brievenbusbloemen mogelijk.

Vergelijkbare artikelen