FANtv-nl-logo-mobile

Google Streetview nu ook in Nederland

Ook enkele Nederlandse steden zijn nu via de Streetview functie van Google Maps te bekijken. Het gaat om Amsterdam, Rotterdam, Groningen en hun omliggende gebieden.


De Streetview functie maakt het mogelijk om niet in Google Maps niet alleen de steden uit de lucht te bekijken maar ook vanaf straat. Je kunt met Streetview virtueel door de straten wandelen.Het op deze manier in kaart brengen van steden en dorpen is voor Google een enorme klus. Alles moet immers ter plekke gefotografeerd worden. Hiervoor laat het internetbedrijf speciale auto's rondrijden die zijn voorzien van een groot aantal camera's.Deze foto's worden later aan elkaar geplakt en alle gezichten worden via speciale software onzichtbaar gemaakt. Dat laatste is na klachten van privacyorganisaties ingevoerd.


Op de Google Maps foto's van de regio's Amsterdam, Rotterdam en Groningen kun je Streetview gebruiken door zo veel mogelijk in te zoomen op een straat. De Streetview foto verschijnt dan automatisch. Ook kun je het op de pagina getoonde oranje poppetje (Pegman) naar een gefotografeerde straat te slepen. Je kunt vervolgens door de straten lopen, inzoomen op objecten en personen en ook naar boven en beneden kijken.


Vergelijkbare artikelen