FANtv-nl-logo-mobile

Werf klanten via een partner-programma

Een partner-programma is een veilige maar zeer rendabele manier om klanten naar je webwinkel te laten komen. Doordat je met commissies werkt hoef je er nooit geld op te verliezen.


Het moeilijkste van een webwinkel is niet het opzetten van de winkel zelf, maar er voor zorgen dat (potentiële) kopers je website kunnen vinden. Optimaal in de resultaten van de zoekmachines staan is een veelgebruikte tactiek, maar daarom is de concurrentie op dat gebied ook enorm. Bovendien komt maar een klein deel van de kopers via een zoekmachine bij een winkel terecht.


Adverteren is een andere optie. Maar niet iedere webwinkel kan zich veroorloven veel geld te investeren waarbij het onduidelijk is wat het gaat opleveren.


Het opstarten van een partnerprogramma is de oplossing. Hierbij laat je anderen de promotie voor je doen, en geef je hen een deel van de verdiensten. Op deze manier kun je een klantenbestand opbouwen (bij een volgende bestelling komen ze waarschijnlijk direct naar jou toe) en verkopen realiseren die gegarandeerd winstgevend zijn.


TradeTracker is een bedrijf dat zo'n partnerprogramma (affiliateprogramma) voor jou kan starten. Je bepaalt met hen een commissie-structuuren ze regelen de rest. Het werven van geïnteresseerde websites en de uitbetaling van de commissie aan hen wordt door hen geregeld. Deze commissie kan worden opgebouwd uit een cpc (cost per click), cpl (cost per lead) ,(cost per sale), cpm (cost per mille) en/of een vaste vergoeding, die pas na het behalen van de afgesproken prestatie betaald hoeft te worden.Voordelen van een affiliateprogramma:  • No-Cure-No-Pay

  • Je bepaalt zelf hoeveel commissie je betaald, en hoeft dus nooit op een order te verliezen

  • Branding via banners en advertorials

  • Je kunt zelf bepalen welke websites jouw winkel mogen promoten

  • Commissie betaal je aan TradeTracker. Deze zorgen dat het bij de juiste promotor terecht komt.

  • Je ontvangt kwalitatief goed bezoek
    (bijvoorbeeld, een website over baby's zal graag jouw winkel in babykleding promoten)

  • Partners zorgen er actief voor dat jouw website goed gevonden wordt via sites en zoekmachines

Hier kun je vrijblijvend alle informatie aanvragen over het opzetten van een affiliateprogramma bij TradeTracker


Zelf webwinkels promoten
Heb je zelf een website of weblog, dan kun je via TradeTracker geld verdienen door webwinkels te promoten. Daarover vind je hier alle informatie.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl