FANtv-nl-logo-mobile

Korte url's worden korter

TinyURL kan zijn positie als meest gebruikte URL shorting service wel eens gaan verliezen. De reden? Concurrenten bieden nog kortere namen.


Gratis diensten die alternatieve korte url's leveren voor veel te lange webadressen maken een bloeiperiode door. Via Twitter en andere mobiele internetdiensten geven mensen veel webadressen aan elkaar door, en daarbij tikt tinyurl.com/crbd8q nu éénmaal een stuk makkelijker op het toetsenbordje van je mobiele telefoon dan www.nrc.nl/buitenland/article2200247.ece/
Helikopter_met_zestien_personen_neergestort_in_Noordzee


Deze "URL shortening services" worden dan ook meer en meer gebruikt, en de belnagrijkste onder hen beginnen uit te groeien tot miljoenenbedrijven. De meest bekende, TinyURL, blijft hierbij echter wat achter bij een nieuwkomer als Bit.ly.Dat komt niet omdat Bit.ly betrouwbaarder of beter is dan TinyURL, maar omdat hun adressen eenvoudigweg korter zijn. Tinyurl.com/crbd8q en Bit.ly/FKKPy schelen 6 tekens, en als je een dienst gebruikt om een zo kort mogelijk adres te gebruiken, dan is 6 tekens heel veel. TinyURL is achteraf gezien helemaal niet zo'n goed gekozen naam.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl