FANtv-nl-logo-mobile

Postcodecheck voor beschikbaarheid glasvezel

Signet, Internet service provider gericht op de zakelijke markt, introduceert een postcode check voor open glasvezelnetwerken in Nederland.


Signet levert overal in Nederland internet toegang over glasvezel verbindingen aan de zakelijke markt. Zij maken daarbij gebruik van de netwerken van: Eurofiber, Ziggo, Breednet, Fastfiber, Glasvezel Eindhoven, Breedband Ring Eindhoven, Glasnet Veghel en Fiber Port.Peter Bekkers, directeur van Signet: ”Omdat er een steeds toenemende vraag is naar bandbreedte, stappen steeds meer bedrijven over op een glasvezelnetwerk. Wij hebben daarom een tool ontwikkeld die alle postcode checks van de verschillende aanbieders van open glasvezelnetwerken bundelt en de mogelijkheden in één overzicht weergeeft.”


Om deze tool makkelijk bereikbaar en toegankelijk te maken, is www.fttb.nl in het leven geroepen. Fttb is de afkorting voor 'fiber to the business'. Bekkers: “Een (potentiële) klant voert op www.fttb.nl de postcode in van de locatie waar internet toegang gewenst is. Met 1 muisklik verschijnt er een overzicht van alle beschikbare glasvezel netwerken op die locatie én daarbij informatie over onze abonnementen.”


Alternatief
Omdat er nog locaties in Nederland zijn waar nog geen glasvezel netwerk kan worden aangelegd, verschijnt er als alternatief bij de resultaten van de check een overzicht met beschikbare DSL abonnementen op de betreffende locatie. Op deze manier kan een bedrijf altijd internet toegang verkrijgen.

Vergelijkbare artikelen