FANtv-nl-logo-mobile

Mobiel internet, drie maal meer dataverkeer

Uit cijfers van Ericsson blijkt dat het wereldwijde mobiele dataverkeer in een jaar bijna is verdriedubbeld.


225.000 terabyte per maand
Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar bedraagt het mobiele dataverkeer bijna 225.000 terabyte per maand. Hiermee groeit dataverkeer meer dan tien keer zo snel als spraakverkeer.


Bij slechts 10 procent van de mobiele abonnementen wordt op dit moment gebruik gemaakt van mobiel breedband. Toch is deze 10 procent verantwoordelijk voor een explosieve groei van het dataverkeer. In december 2009 werd voor het eerst het historische punt bereikt waarbij dataverkeer het spraakverkeer overschreed.Ericsson kondigde recent aan dat het tot dusver al 2 miljoen base stations leverde (de wereldwijde installed base is vijf miljoen). Hiermee zet het bedrijf zijn leiderschap op het gebied van mobiel breedband voort. Ericsson leverde daarnaast de meerderheid van HSPA-netwerken met snelheden van 14.4 Mbps en hoger en is de enige partij die betrokken is bij de grote 4G/LTE-implementaties.


Vijf miljard mobiele abonnementen
Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan vijf miljard mobiele abonnementen afgesloten. Ericsson verwacht dat er in 2020 vijftig miljard mobiele apparaten zijn die verbonden zijn met het internet.

Vergelijkbare artikelen