FANtv-nl-logo-mobile

Gratis en eenvoudig een website met Google Sites

Er zijn diverse manieren om snel en eenvoudig een eigen website te maken. Één van die manieren is online met Google Sites.

Het voordeel van Google Sites ten opzichte van de meeste vergelijkbare webdiensten is dat je bij Google Sites nauwkeurig kan bepalen voor wie je de gemaakte website zichtbaar maakt. Zo kun je bijvoorbeeld een site met een verslag van een familieweekend maken die alleen voor je familieleden toegankelijk is. Of je gebruikt Google Sites om op een heel eenvoudige manier een intranet voor je bedrijf te bouwen.Ruimte heb je in ieder geval genoeg. Google geeft gratis 10GB weg. Programmeerkennis is ook niet nodig. Je begint het maken van je website met het kiezen van een geschikt sjabloon. vanaf dat moment heb je al een eigen website, die je kunt vullen met teksten, foto´s en video's.

Natuurlijk kun je deze standaard-layout vervolgens aanpassen zodat het echt je persoonlijke website wordt. Dit aanpassen gaat op een zeer laagdrempelige manier, via menu's en configuratieschermen. Codes toevoegen kan, maar hoeft niet.

Voor je je site activeert moet je deze eerst een naam geven. Denk daarover na, want deze naam wordt ook gebruikt in het webadres, en is dus niet aan te passen. Het webadres is bij Google Site een zwak punt. https://sites.google.com/site/GEKOZENNAAM is minder mooi dan de subdomeinen die veel concurrenten geven.

Maar verder kan het gratis Google Sites met iedereen de concurrentie aan. Je maakt er mooie professioneel ogende websites mee met talloze pagina's, foto's en video's.

Vergelijkbare artikelen