FANtv-nl-logo-mobile

Google stopt enkele diensten

Google voegt steeds meer nieuwe diensten aan internet toe, maar soms verdwijnen er ook weer. Zo worden nu Google Buzz en Google Sidewiki opgeheven.


Google Sidewiki
Google Sidewiki leek nog zo'n leuk idee toen het op 23 september 2009 werd gelanceerd. Na het installeren een plugin kreeg je een sidebar in je browser waarop je commentaar kon invullen over de website die op dat moment getoond werd. Dat kon een aanvulling zijn, een correctie, maar ook een recensie of klacht. Alles was mogelijk en iedereen die ook Sidewiki gebruikte kon de tekst lezen en ook een tekst schrijven. Dit alles zonder dat de eigenaar van de website er invloed op kon uitoefenen.


Ondanks dat er plugins beschikbaar waren voor alle belangrijke browsers kwam Google Sidewiki nooit goed van de grond. Het bleef te onbekend waardoor er weinig teksten werden geschreven, waardoor er nauwelijks Sidewiki's op sites stonden, waardoor het niet meer interessant was om de sidebar te gebruiken, waardoor er nog minder teksten kwamen, waardoor... Google Sidewiki stopt per 5 december 2011.Google Buzz
Van Buzz had Google zich ook meer voorgesteld. Buzz was Google's antwoord op Facebook. Gmail gebruikers konden met Google Buzz tekstberichten, foto's en video's delen. Vanuit het mailprogramma kon je deze media eenvoudig en snel op je Google Buzz profiel zetten. En ook kon er makkelijk informatie van Twitter, Picasa, Flickr en Google Reader gehaald worden. Je contacten van Gmail konden automatisch worden gevolgd.


Google Buzz is begin 2010 van start gegaan, maar is nooit goed van de grond gekomen. Google trekt nu de stekker er helemaal uit.


Conclusie, niet alles dat Google doet is automatisch een succes.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl