FANtv-nl-logo-mobile

Online fotobewerking: Photoshop Express Editor

Om foto's te bewerken hoef je tegenwoordig helemaal geen software meer op je computer te installeren. Er komen steeds meer gratis webdiensten waarbij dat online kan. Zelfs Adobe, de maker van Photoshop, heeft een gratis beeldbewerkingsprogramma online gezet.

Met de Adobe Photoshop Express Editor kun je een behoorlijk aantal handelingen en effecten op je foto's loslaten. Dat varieert van rode ogen correctie, licht-effecten en het aanpassen van de witbalans tot het aanbrengen van tekstballonnen en cartooneske attributen. Ook is er een hele serie leuke en handige filters zoals crystallize, pixelate, pop color, black & white, tint, sketc en disort. Werken in lagen is helaas (nog) niet mogelijk met de Photoshop Express Editor, die op dat punt de Pixl Editor achter zich moet laten.

 

photoshop-online

 

Foto's kun je vanaf je PC naar de Photoshop.com website uploaden om te bewerken. Daarna kun je ze gewijzigd weer downloaden, maar je kunt ze ook even online laten staan. Photoshop.com biedt gratis 2GB aan opslagruimte. Daarvoor dien je je wel gratis te registeren, iets wat voor alleen maar gebruiken van de editor niet eens nodig is.

Qua mogelijkheden haalt de Adobe Photoshop Express Editor het natuurlijk niet bij het echte Photoshop, qua mogelijkheden is het zelfs bij de online beeldbewerkers geen echte hoogvlieger. Wel is het een goed online programma dat heel makkelijk en snel werkt. Echte nadelen heeft het niet.

De Adobe Photoshop Express Editor wordt via de browser gebruikt, en werkt dus op PC's, Macs en andere computers. Voor Android en de iPhone/iPad zijn er apps te downloaden.

Vergelijkbare artikelen