FANtv-nl-logo-mobile

Microsoft Office gratis online gebruiken

Microsoft Office, de softwaresuite met o.a. Word, Excel en PowerPoint, is een behoorlijk prijzig pakket. Hoewel er vaak van wordt uitgegaan dat iedereen een programma als Word op zijn PC heeft staan is aanschaf van MS Office niet voor iedereen aan de orde.

ms-office-online

Gelukkig bestaat er ook een gratis online versie van het pakket. Office Web Apps bevat web-versies van Word, Excel en PowerPoint, plus het databaseprogramma OneNote. De functionaliteit van deze gratis websoftware is wat minder dan die van de dure Office software maar alle belangrijke functies zitten er in. En de Office Web Apps zijn volledig compatible met MS Office dus je kunt alle Word, Powerpoint en Excel bestanden gewoon in de Apps lezen en aanpassen.

Office Web Apps is niet alleen gratis, het is software die eenvoudig te gebruiken is. Doordat het volledig webbased is hoef je het niet te installeren en updates hoef je ook niet uit te voeren. Je kunt de Office Web Apps op iedere computer met een internetverbinding en een browser gebruiken. Je hoeft alleen maar in te loggen. Ook de aangemaakte documenten, presentaties en rekenbladen zijn vanaf iedere computer, tablet of smartphone te openen.

Deze bestanden kun je ook heel makkelijk met andere gebruikers delen. Zo kun je via Office Web Apps bijvoorbeeld met meerdere mensen aan een schoolproject werken. Thuis en op school!

Vergelijkbare artikelen