FANtv-nl-logo-mobile

Gratis WiFi in centrum alle grote steden

Het bedrijf Bullseye WiFi uit Tiel wil nog dit jaar in de stadscentra van alle grote Nederlandse steden gratis WiFi gaan aanbieden. Het gaat daarbij om draadloos breedband internet in de 37 grootste steden van Nederland. De kosten moeten door reclameinkomsten gedekt gaan worden.

Veel steden hebben al jaren de wens om gratis WiFi beschikbaar te stellen, maar de hoge kosten houdt dit tegen. Bullseye WiFi denkt gratis WiFi echter winstgevend te kunnen maken door de gebruikers reclame voor te schotelen. Het bedrijf wil de kosten geheel voor eigen rekening nemen. De gemeentes en de ondernemers in de binnensteden hoeven niet mee te betalen.

 

bullseye-wifi

 

Via smartphones, laptops, tablets en andere WiFi apparatuur zal er anoniem verbinding kunnen worden gemaakt met de hotspots. De internetverbinding zal snel genoeg zijn voor breedband-toepassingen als YouTube, Spotify en Skype, maar kan natuurlijk ook voor minder zware toespassingen als Facebook, Twitter of het bezoeken van websites worden gebruikt.

Als de plannen van Bullseye WiFi doorgaan is dit een wereldprimeur. In geen enkel ander land is er in alle grote steden gratis WiFi beschikbaar.

Vergelijkbare artikelen