FANtv-nl-logo-mobile

De nieuwe Google Maps: Veel vooruitgang

Google heeft een nieuwe versie van Google Maps gelanceerd. Deze ziet er niet alleen veel mooier uit dan de oude versie maar biedt ook nieuwe mogelijkheden.

maps-google

Wij kijken hier naar wat opvallende verbeteringen in het nieuwe Google Maps.

Het zoekvak is in de nieuwe Google Maps prominenter aanwezig dan in de oude versie. Je kunt er niet alleen plaatsen vinden maar je hebt via het zoekvak ook snel toegang tot je eerdere zoekopdrachten, routebeschrijvingen en - indien aanwezig - informatie over het openbaar vervoer, verkeersinformatie en fietsroutes.

maps-sushi-utrechtAlle informatie uit de zoekresultaten wordt direct op de kaart aangegeven met een label. Hoe relevanter het zoekresultaat, hoe groter het label. En ook het type bedrijf is in Google Maps tegenwoordig in éé'n oogopslag te zien. Zo kun je in de afbeelding hierboven zien dat Hot Sushi wel aan de zoekopdracht Sushi voldoet, maar geen restaurant is.

Streetview, fotorondleidingen en andere foto's zijn via een carrousel rechtsonder makkelijk bereikbaar. Ook Streetview werkt nu makkelijker. Je hoeft alleen op een weg te drukken en er opent zich een apart venstertje voor Streetview.

Helemaal mooi wordt het door op de knop Aarde te drukken. Je kunt nu bijvoorbeeld op een stadscentrum inzoomen om daar de gebouwen in 3D weer te geven. Door de kaart te kantelen kun je deze 3D beelden uit een ander perspectief bekijken.

maps-utrecht-3d

Google Maps is met de update naar een nieuwe versie weer een stuk beter geworden. Alles is veel sneller en makkelijker te vinden en ziet er bovendien veel beter uit.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl