FANtv-nl-logo-mobile

Gratis online virusscanners

Hoewel het verstandig is om continue virusbescherming op je computer te draaien kan het handig zijn om gebruik te maken van een online virusscanner. Bijvoorbeeld als second opinion of als een normale virusscanner niet goed draait op je (oude) computer.

Virusscanners vragen namelijk dusdanig veel van een computer dat sommige gebruikers, met name van oude trage computers, er voor kiezen de virusscanner achterwegen te laten. Niet verstandig, maar wel de realiteit.

Heb je zo'n trage computer, dan kun je Panda Cloud Anti Virus gebruiken. Dit programma draait grotendeels op internet en vraagt dus weinig van je PC, maar geeft wel continue bescherming

Daarnaast zijn er online virusscanners die je gebruikt om alleen een scan uit te voeren. Bescherming bieden deze scanners niet, je kunt er alleen een scan mee draaien en krijgt dan te horen of je virussen, wormen, Trojaanse paarden of spyware op je computer hebt staan.

Een goede online virusscanner is HouseCall van Trend Micro. HouseCall is gratis, snel en je kunt er ook virussen en andere besmettingen mee weghalen. Dit in tegenstelling tot met veel andere grats virusscanners waarmee je alleen kun scannen. TrendMicro HouseCall is snel, krachtig en browseronafhankelijk.

housecall-online-virusscanner

HouseCall draait vrijwel geheel op internet. Als je de scanner voor het eerst gebruikt dien je een piepklein bestandje te downloaden, maar daarna kun je meteen gaan scannen. Dat gaat razendsnel. Een gemiddelde scan duurt zo'n 15 minuten. Heb je veel bestanden op je computer staan dan kan het wel wat langer duren. Ook duurt de allereerste scan langer. Naast een volledige scan (Full Scan) beschikt het programma ook over een Quick Scan en een Folder Scan. Met de laatste optie kun je een deel van een schijf scannen.

Trend Micro
Trend Micro Inc is een Taiwanees beveiligingsbedrijf dat is opgericht in de USA en zijn hoofdkantoor in Japan heeft. Dit internationale bedrijf maakt beveilingssoftware voor particulieren en grote en kleine bedrijven. Andere bekende antivirus programma's voor thuisgebruik van Trend Micro zijn Hijack This en de CWShredder.

Tags: virussen