FANtv-nl-logo-mobile

Hotspot Shield biedt meer dan alleen veilig internet buiten de deur

Hotspot Shield Free is een gratis programma waarmee je veilig via hotspots kunt internetten. Daarnaast biedt het toegang tot websites en webdiensten die normaal gesproken alleen voor Amerikanen beschikbaar zijn.

Wie buiten de deur internet gebruikt maakt vaak gebruik van open WiFi hotspots. Bijvoorbeeld in restaurants, winkels of van particulieren in de buurt. Hotspot Shield is een Amerikaans programma dat veilig surfen via onbekende hotspots tot doel heeft. Veel open hotspots beveiligen het dataverkeer slecht of helemaal niet. Daardoor kunnen andere gebruikers van het hotspot vrij makkelijk de gegevens die je van en naar het hotspot stuurt aftappen. Zo is het niet verstandig om via een onbekend hotspot te telebankieren. Je loopt daarbij veel meer risico dan thuis.

hotspot

Hotspot Shield heeft tot doel dat risico te verkleinen. Als je Hotspot Shield gebruikt maak je verbinding met het VPN (Virtual Private Network) van AnchorFree. Alle gegevens die je vervolgens vestuurd lopen via dit netwerk en dat gebeurd op een veilige versleutelde manier. De gegevens die je langs het hotspot gaan zijn daardoor niet te lezen voor anderen die via het hotspot je gegevens willen aftappen.

Zo kun je veilig buiten de deur via hotspots internetten, maar toch is dat niet de belangrijkste reden dat Hotspot Shield Free erg populair is in Nederland. Deze gratis software heeft namelijk een heel interessante nevenfunctie. Doordat je een Amerikaanse VPN surft krijg je een ander, Amerikaans, IP-adres. Hierdoor lijkt het alsof je vanuit Amerika surft en krijg je ineens toegang tot websites en webdiensten die normaal voor Nederlanders afgesloten zijn.Denk hierbij aan videosites als Hulu.com, downloadsites als The Piratebay en de gratis te bekijken video on demand series van Amerikaanse omroepen als CBS en NBC.

Omgekeerd kan het voorkomen dat je Nederlandse content niet kan zien. Maar dit is heel simpel. Hotspot Shield opent namelijk een apart tabblad in je browser waarin je het beveiligingsprogramma met één klik aan en uit kunt schakelen.

Hotspot Shield is er in een gratis en een betaalde versie. Het verschil zijn de advertenties die bij de gratis versie getoond worden. Het programma is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Android. Wees bij het installeren van de gratis versie wel zorgvuldig, want als je een vinkje vergeet uit te vinken krijg je veel ongewenste reclamesoftware meegeleverd.

Hotspot Shield is een prima programma om buitenshuis veilig te surfen, maar de meeste Nederlanders gebruiken het gewoon thuis.

Meer informatie

Vergelijkbare artikelen