FANtv-nl-logo-mobile

Je Hyves netwerkpagina's redden

Hyves stopt. Iedereen kan gelukkig zijn foto's redden. Maar hoe zit het met de netwerk pagina's? Die kun je backuppen met HVSbackup.

Hyves gaat alle social media profielen verwijderen. Voor 29 november dient iedereen zijn foto's e.d. veilig te stellen. Dit kan door via www.Hyves.nl/bedankt een downloadlink aan te vragen.

Helaas zijn de netwerk pagina's niet op deze manier te downloaden. Dit zijn zowel gesloten als publieke groepen die werden opgericht door bedrijven, verenigingen, bekende Nederlanders en talloze andere organisaties of personen. Zo is de Hyve ‘Nationaal 4 en 5 mei comité’ een van de grootste netwerken met bijna een half miljoen leden.

hyves-backup

4 miljoen Hyve netwerk pagina’s dreigen verloren te gaan
Van dergelijke pagina’s met veel content van hyvers, zijn er bijna 4 miljoen te vinden. Je kunt ze vergelijken met Facebook pagina’s. Hyves biedt zelf geen mogelijkheid om deze informatie veilig te stellen. “Dat betekent dat tientallen miljoenen foto’s, berichten, krabbels en andere data verloren zullen gaan zodra Hyves als sociaal platform, op zwart gaat”, constateert Sebastian Hagens. Naast Hyve pagina’s kunnen ook persoonlijke berichten en documenten worden gedownload met HVSbackup. “Iets wat met de download tool van Hyves niet mogelijk is”, zegt Sebastian.

HVSbackup al 3 jaar actief
Sebastian biedt met Sebastix al sinds eind 2010 een oplossing voor Hyves gebruikers die hun profiel met foto’s, video’s, krabbels, wiewatwaar’s enzovoort willen downloaden naar hun eigen computer. “Mensen weten vaak niet dat alle ontvangen krabbels van vrienden die hun profiel verwijderen, verloren gaan. De afgelopen drie jaar is er ontzettend veel informatie verdwenen aangezien er al duizenden profielen zijn verwijderd.”

Facebook
Sebastian kijkt naar de toekomst en is van mening dat ooit ook Facebook zal verdwijnen als sociaal platform. “Ik geef Facebook nog zo’n 3 tot 5 jaar. Wat gaat er dan met al onze content gebeuren? De download tool van Facebook is namelijk ook incompleet.” De oplossing van Sebastian hiervoor is de applicatie Facebackup en deze downloadt veel meer van je Facebook-profiel dan Facebook jou zal teruggeven aan data.

Beide applicaties zijn te downloaden van HSVbackup.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl