FANtv-nl-logo-mobile

Screencasts maken en publiceren

Screencast-O-Matic is een programma waarmee je webcam beelden of activiteiten die op je scherm plaatsvinden in een filmpje kunt opnemen dat je vervolgens op YouTube, op de Screencast-O-Matic-website of op je eigen computer kunt opslaan. Deze software werkt heel eenvoudig zodat iedereen zonder moeite filmpjes kan maken en online kan publiceren. Ideaal om instructievideo's en andere filmpjes te maken.

screencast-o-matic

Screencast-O-Matic is er in een gratis en betaalde versie. Met de gratis versie kun je filmpjes van maximaal 15 minuten opnemen. Langer zullen dit soort screencapture filmpjes zelden zijn dus een echt nadeel is dat niet. Ook het watermerk van de freeware-versie hoeft niet echt een nadeel te zijn, of je moet het programma professioneel willen gebruiken. Maar in dat geval is de prijs van 15 dollar (circa 11 euro) per jaar ook geen echte belemmering. Voor dat geld krijg je ook nog eens de beschikking over heel veel tools om de filmpjes te bewerken.

Je kunt het geluid van je computer samen met het beeld vastleggen, maar het is ook mogelijk om er ander geluid aan toe te voegen. Dat kan direct of achteraf. Zo kun je bijvoorbeeld via de microfoon uitleg aan de filmpjes toevoegen.

Screencast-O-Matic werkt onder Windows. Je kunt het programma ook via de website gebruiken als websdienst. Op die manier werkt de gratis versie ook op Linux en Apple computers.

Meer informatie

Tags: gratis software, video, youtube