FANtv-nl-logo-mobile

Tumblr het snelst groeiende sociale netwerk

Tumblr is het snelst groeiende sociale netwerk van dit moment. het afgelopen jaar is het aantal actieve gebruikers om Tumblr met 120 procent toegenomen.

tumblr

Dit blijkt uit cijfers van de Global Web Index dat het actieve gebruik van sociale media meet. Volgens hun metingen is Instagram niet langer het snelst groeiende medium. Ook Pinterest groeide het laatste half jaar sneller dan Instagram. Hieronder de groeicijfers:

1. Tumblr: + 120 procent
2. Pinterest: + 111 procent
3. Instagram: + 64 procent
4. LinkedIn: + 54 procent
5. Twitter: + 26 procent
6. YouTube: +25 procent
7. Google+: +16 procent
8. Facebook: +2 procent

Meest gebruikte sociale media
Facebook groeide met slechts 2 procent maar is met 1,35 miljard gebruikers nog steeds met afstand het meest gebruikte sociale medium. Ook in Nederland is Facebook het meest gebruikt. Twitter is in Nederland de nummer twee voor Google+.

Berichtenapps
Bij de berichtenapps is Snapchat de snelste groeier. Deze berichtenapp kreeg er de laatste 6 maanden 55 procent aan nieuwe leden bij. De Facebook Messenger kende ook een uitstekende groei met meer dan 50 procent aan gebruikers. Facebook doet het op dit gebied toch al uitstekend want ook Instagram (groeide met meer dan 45 procent) en Whatsapp (groeide met meer dan 30 procent) zijn eigendom van Facebook.

Over Tumblr
Tumblr is een sociale netwerksite van Yahoo. Tumblr is vooral gericht op bloggers. Gebruikers kunnnen teksten, foto's, video's, geluidsfragmenten en links met anderen delen. Een sterk punt van Tumblr is dat de bloggers met één druk op een knop content van anderen aan hun blog kunnen toevoegen. Daarnaast kunnen ze makkelijk eigen content met de wereld delen.

Vergelijkbare artikelen