FANtv-nl-logo-mobile

Je bestanden in de cloud

Nu je met steeds meer apparaten online gaat, bijvoorbeeld je laptop, tablet, smartphone en televisie, wordt het steeds interessanter om je gegevens op internet op te slaan. "In de cloud" het dat tegenwoordig.

Vele aanbieders bieden je de mogelijkheid om je foto's, muziek, video's, documenten en andere data bij hen te parkeren. Vaak is dat tot een behoorlijk aantal gigabytes zelfs gratis. Bijvoorbeeld bij Mega (50GB), Google Drive (15GB), Copy (15GB), Microsoft OneDrive (15GB) en Dropbox (2GB). Meer ruimte is ook mogelijk, maar daarvoor moet je betalen. De bedragen daarvoor zijn overigens bescheiden, bijvoorbeeld 2 dollar per maand voor 100 gigabyte bij Google Drive.

wolk

Zo'n cloud is handig als backup en ideaal als je op meerdere apparaten bij de bestanden wilt kunnen komen. Je kunt je opslag bovendien op je apparaten en op internet synchroniseren zodat je je gegevens altijd zowel online als offline actueel hebt.

En tot slot is er nog het voordeel dat als de bestanden online staan deze voor meerdere mensen beschikbaar zijn. Zo kun je foto's en muziek delen, maar ook samen aan een document werken.

Tags: opslag, cloud