FANtv-nl-logo-mobile

Mail van een oplichter

Er zijn maar weinig mensen die ze niet krijgen. Mails die afkomstig lijken van bekende bedrijven, maar die verstuurd zijn de oplichters die je zo geld proberen te af te troggelen.

ziggo phising
Maar als je dat doet ben je de klos

Vaak word je in de mail gevraagd geld over te maken naar een bankrekening. Bijvoorbeeld via een mail van de "Belastingdienst" waarin staat dat je een betalingsachterstand hebt, of je kunt meedoen aan een prijsvraag met prachtige prijzen die nooit uitgekeerd zullen worden. De verzender wil alleen persoonlijke informatie van je zien.

En heel bekend zijn de mails die namens banken verstuurd lijken te zijn, en die uit zijn op je rekeningnummer en pincode.

ns phising
Trap er niet in!

Deze mails worden phishingmails genoemd. Ze gaan vaak vergezeld van een webpagina die sprekend lijkt op de website van de zogenaamde afzender.

Op de website van het televisieprogramma Kassa zie je afbeeldingen van een groot aantal van deze oplichtingsmails die vaak worden aangetroffen. Bekijk ze maar eens, want vaak lijken de mails zo echt dat je er in trapt als je even niet alert bent.

Tags: mailen, oplichting, spam

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl