FANtv-nl-logo-mobile

Een tijdelijk mailadres

Soms heb je even een mailadres nodig. Tijdelijk, voor korte tijd, of gewoon voor erbij. Hier wat mogelijkheden.

tijdelijk mailadres

Vaak moet je ergens je e-mail adres invoeren, bijvoorbeeld om iets te kunnen downloaden of om een webpagina te bezoeken. Maar misschien wil je de betreffende site helemaal je mailadres niet geven, bijvoorbeeld omdat je dan bang bent de rest van je digitale leven reclame toegestuurd te krijgen. Helaas geldt de regel, geen e-mail, geen toegang/download.

CrazyMailing
Voor dit soort probleempjes is CrazyMailing een handige gratis online dienst. Op deze site kun je heel snel een mailadres krijgen dat maar een bepaalde tijd werkt. Standaard is dat slechts 10 minuten. Deze dienst is dus alleen geschikt als je even een mailadres nodig hebt voor registratie, maar daarna geen mail meer van de betreffende site wil ontvangen. Ook kun je alleen mail op dit adres ontvangen, niet versturen. Sneller een mailadres verkrijgen dan hier is niet mogelijk, zodra je op de site komt krijg je namelijk meteen je mailadres te zien.

crazymailing

Een sterk punt van CrazyMailing is de plugin voor de Chrome-browser. Deze zorgt ervoor dat je vanuit Chrome zelf alle functies van het programma kunt gebruiken zoals mailadressen aanmaken en mails lezen. Je hoeft dan niet eerst naar de CrazyMailing website.

Guerilla Mail
Wil je een mailadres wat altijd blijft werken, maar gebruik je dat alleen voor registraties en andere werkzaamheden waarbij je vrijwel gelijk je mail leest. Dan is Guerilla Mail wat voor je. Hier blijft het mailadres altijd actief, maar worden de mails die je erop ontvangt al na een uur automatisch gewist. Omdat het een blijvend mailadres betreft kun je deze zelf bedenken. Mits nog vrij natuurlijk, maar omdat Guerilla Mail een keuze biedt uit negen domeinen is je gewenste naam vaak nog wel op één van deze domeinen beschikbaar. Via Guerilla Mail kun je ook mails verzenden!

Emailme.nu
Wil je gewoon een extra mailadres voor alle "rommel". Dan kun je ook kiezen voor een gratis Emailme.nu mailadres. Hier kun je zelf een volwaardig @emailme.nu adres aanmaken waarmee je onbeperkt kunt mailen en mail ontvangen in je browser. Eigenlijk is dit nog altijd de makkelijkste en meest flexibele oplossing.

Tags: mailen