FANtv-nl-logo-mobile

Wegwerp mobieltjes

Enkele bedrijven zijn druk bezig met het ontwikkelen van mobiele telefoons die bijna niets kosten en gewoon worden weggegooid als het beltegoed op is.   

De wegwerp maatschappij gaat niet aan de telecomwereld voorbij. Enkele bedrijven zijn druk bezig met het ontwikkelen van mobiele telefoons die bijna niets kosten en gewoon worden weggegooid als het beltegoed op is. Ze zijn gemaakt van stevig papier en kunnen vergeleken worden met de bekende wegwerpfotocamera's.


Met Wap, ringtones en logo's hoef je bij dit soort GSM's niet aan te komen, je kan er mee bellen, maar verder moet je geen eisen stellen. Met sommige wegwerptelefoons zal je straks alleen kunnen bellen, niet eens gebeld worden.


Hop-On Wireless
Hop-On Wireless wil een toestel op de markt brengen waarmee je één uur kunt bellen. Gebeld worden is niet mogelijk, als het beltegoed op is kan de GSM de prullenbak in. De werking wordt zo simpel mogelijk gehouden, de telefoon krijgt slechts 2 knoppen, "Call" en "End". De telefoonnummers moeten worden gedicteerd.De elektronica van deze telefoon wordt op papier geprint. Om de milieuverontreiniging binnen de perken te houden wordt er waarschijnlijk statiegeld geheven op de telefoons. Via de Amerikaanse supermarkten wil Hop-On meer dan een miljoen van deze telefoons gaan verkopen voor 30 dollar per stuk. Europa en de rest van de wereld wil het bedrijf ook veroveren. Duurdere exemplaren waarmee langer kan worden gebeld zijn in de toekomst waarschijnlijk ook leverbaar, evenals telefoons waarmee je ook gebeld kan worden.        


Meer nog dan via de verkoop in winkels lijkt de weggooi-telefoon geschikt voor marketingdoeleinden. Hop-On wil de telefoons in opdracht van  bedrijven met logo's en in de huisstijl bedrukken. Deze bedrijven kunnen de telefoons dan als promotie of als relatiegeschenk weggeven.  

Vergelijkbare artikelen