FANtv-nl-logo-mobile

Televisie kijken met je mobiele telefoon

Samsung komt met een mobiele telefoon met televisie-ontvanger, speciaal voor Europa. Maar werkt hij wel in Nederland?


In diverse Europese landen waaronder Nederland wordt geexperimenteerd met digitale televisiebeelden die via de ether te ontvangen zijn op handhelds, telefoons en mediaspelers. Zoals zo vaak wordt de invoering van nieuwe technologieen gehinderd door de aanwezigheid van meerdere concurrerende standaarden (waardopor er in feite geen standaard meer is. In het geval van mobiele digitale televisie gaat het om de DVB-H standaard en de T-DMB standaard. De Samsung SGH-P900 is een toestel dat T-DMB (Terrestrial Digital Media Broadcasting) beelden kan ontvangen, in Nederland lijkt DVB-H echter de meeste kans te maken omdat KPN deze technologie ondersteunt. het is dus niet te zeggen dat je met deze Samsung in Nederland straks naar de televisie kunt kijken.

Toch wil Samsung deze zomer de SGH-P900 al uitbrengen. Dan vindt namelijk het WK Voetbal plaats, en is er extra veel belangstelling voor de mogelijkheid om vanaf iedere plek naar de televisie te kunnen kijken.


Mocht het tegenzitten en je kan met je dure telefoon niet naar de televisie kunnen kijken, dan kun je de SGH-P900 altijd nog gebruiken als mp3-speler (mp3, aac, aac+), radio, 2 MegaPixel foto- en videocamera, agenda, mobiele internethandheld (GPRS) en natuurlijk als telefoon. Het 2.2 inch QVGA LCD-scherm heeft een resolutie van 240x320 pixels en kan 30 frames per seconde weergeven. Het schermpje kan eventueel worden gekanteld voor een betere kijkhoek.

Vergelijkbare artikelen