FANtv-nl-logo-mobile

Oprolbaar scherm voor mobiele telefoons

Regelmatig werpen we bij De Digitale Revolutie een blik in de toekomst. Dit keer kijken we naar een oprolbaar scherm  voor mobiele telefoons.Met de komst van GPRS en UMTS zijn mobiele telefoons steeds vaker geschikt voor het ontvangen van video's en voor het mobiel surfen over internet. Toch is zo'n telefoon verre van ideaal om een site of film echt goed weer te geven. Als gebruiker heb je de keuze tussen beelden in postzegelformaat of veel scrollen en schuiven. De schermen voor een mobiele telefoon zijn veel te klein, zelfs al beslaan ze het grootste gedeelte van de oppervlakte van het toestel. Als de schermpjes in hun huidige vorm groter worden gemaakt zal de telefoon ook groter moeten worden, en dat wil natuurlijk niemand.


Een bedrijf dat zich bezig houdt met het oplossen van dit robleem is Polymer Vision. Het is een Nederlands bedrijf gevestigd op de High Tech Campus bij Eindhoven. Polymer Vision werkt aan een vederlicht scherm dat uit de telefoon gerold kan worden. Het materiaal waarvan het scherm gemaakt wordt lijkt op papier. het biedt voldoende ruimte om een film, een website of een zakelijke applicatie voluit te tonen.


De techniek wordt nog niet daadwerkelijk toegepast bij telefoons die in de winkel liggen, maar dit lijkt een kwestie van tijd. Op de website van Polymer Vision kun je alle informatie vinden over deze nieuwe techniek.

Vergelijkbare artikelen