FANtv-nl-logo-mobile

Push-to-talk

KPN gaat als eerste provider in Nederland push-to-talk invoeren. Hiermee kun je je mobieltje als walkie talkie gebruiken.Push-to-talk (PTT) is een functie die op menig mobiele telefoon te vinden is. Toch werkte deze techniek tot dusver niet in Nederland. Maar daar gaat nu verandering in komen. Als eerste mobiele provider in ons land gaat KPN push-to-talk ondersteunen.


Bij push-to-talk (ook wel eens press-to-transmit genoemd) gebruik je de telefoon als een walkie talkie. Een druk op de push-to-talk button brengt je direct in contact met een bepaalde telefoon of met een aangegeven groep telefoons. Deze verbinding komt direct tot stand, je hoeft geen nummer te bellen, en de telefoon gaat niet over. Je kunt meteen praten.


Een walkie talkie heeft maar een beperkt bereik, maar bij push-to-talk die een telecom-provider aanbiedt zijn veel grotere afstanden mogelijk. Het mobiele netwerk wordt immers gebruikt.


Deze functie wordt vooral bedrijfsmatig gebruikt, bijvoorbeeld in de beveiliging, op bouwplaatsen en om andere plaatsen waar groepen mensen samenwerken terwijl ze zich niet in elkaars diecte nabijheid bevinden. Het is echter ook handig om snel in contact te komen met je secretaresse, je partner of je kinderen.


KPN gaat het push-to-talk systeem samen met het Amerikaanse Sonim invoeren. Het telecombedrijf gaat ook de benodigde telefoons leveren, maar ieder ander mobieltje met PTT-knop dat voldoet aan de OMA-standaard (Open Mobile Alliance) kan ook gebruikt worden.


In ondermeer Amerika, Engeland en Duitsland wordt push-to-talk al jarenlang gebruikt.

Vergelijkbare artikelen