FANtv-nl-logo-mobile

Nokia gaat zich serieus storten op routenavigatie

Nokia gaat zich serieus storten op routenavigatie. De telefoons moeten een serieus alternatief voor de TomTom worden.Je telefoon als navigator gebruiken heeft natuurlijk grote voordelen. Je hebt het apparaatje immers altijd bij je, en kunt hem ook makkelijk te voet gebruiken. Dus waarom zou je een aparte gadget kopen als de navigatiesoftware net zo goed is?


Het is opmerkelijk dat Nokia de Route 66 software gaat gebruiken op zijn telefoons. Het Finse bedrijf heeft immers onlangs zelf een producent van navigatiesoftware, Gate5, aangeboden. De smart2go software van dit bedrijf wordt al door Nokia aangeboden. Nokia lijkt echter (nog) niet overtuigd hiermee een volwaardig product in handen te hebben en speelt met de populaire Route 66 navigatie op safe.


Om een goed alternatief te vormen voor specifieke navigatie-handhelds wil Nokia de wegwijssoftware niet alleen op de duurste telefoons aanbieden maar ook op "middenklassers" als de 6110 Navigator. Naast de Route 66 software en voldoende geheugen moeten de betreffende telefoon ook beschikken over een gps-ontvanger. Bij de N95 en de E90 Communicator is dit al het geval. Ook moet de telefoon voor een plezierig gebruik in de auto natuurlijk ook beschikken over een groot scherm. De 6110 Navigator is daarom voorzien van een 2,2 inch scherm.Nokia wil de lokale kaarten samen met de telefoon op een microSD geheugenkaarten aanbieden. In ons geval gaat dat om de kaarten van de Benelux. De telefoonbezitters kunnen mobiel extra kaarten, zoals stadsplattegronden van buitenlandse steden, downloaden. Kaarten van complete landen worden vooralsnog niet als download aangeboden, daarvoor zijn deze te groot en te kostbaar om te downloaden via een telefoon.

Vergelijkbare artikelen