FANtv-nl-logo-mobile

GestureTek Mobile: Gamen door te bewegen

Het Amerikaanse GestureTek heeft telefoons ontwikkeld waarmee je kunt gamen op dezelfde manier als met de Wii. Door bewegingen!


De opmerkelijke besturing, door de afstandsbediening te bewegen, is één van de peilers waarop het succes van de Nintendo Wii rust. Niet vreemd dus, dat andere fabrikanten kijken naar de mogelijkheid om deze motion-sensing technologie ook bij hun producten te gebruiken. Ondermeer Nokia, Samsung, LG en Apple zijn hier mee bezig.    

Het meest ver is echter het Amerikaanse GestureTek, een bedrijf dat in bewegingstechnologie gespecialiseerd is. Het leverde de technologie voor twee telefoons die nog deze zomer door DoCoMo in Japan op de markt worden gebracht. Met deze telefoons kun je games besturen door ze te naar links of rechts te kantelen. Later dit jaar zal er ook zo door navigatiekaarten kunnen worden bewogen, en GestureTek wil de techniek verder perfectioneren zodat deze ook gebruikt kan worden om door menu's en foto-albums te bladeren. ook het via bewegingen over internet surfen moet mogelijk worden.


De techniek werkt geheel softwarematig. De bewegingen worden gemeten via diverse kleine camera's die onzichtbaar in de telefoon zijn verwerkt.


In de video kun je zien hoe spelletjes worden gespeeld op een GestureTek telefoon.

Vergelijkbare artikelen