FANtv-nl-logo-mobile

MicroSDHC geheugenkaartjes

De capaciteit MicroSDHC geheugenkaartjes vliegt omhoog. SanDisk toonde op de CES al een 12 GB versie. Juni 2008 moet er zelfs een 16 GB variant in de winkel liggen.    

De microSDHC-kaart is sneller dan standaard microSD en kan veel meer data bevatten. Bij een normale microSD stokt de capaciteit namelijk al bij 2 GB.


De microSDHC-kaartjes bieden nog meer opslagruimte voor je telefoon of PDA, zonder de kwetsbare kaartjes te hoeven verwisselen. Met 16 GB wordt met één zo'n piepklein kaartje al een capaciteit gehaald die tot voorkort nog aan harde schijven was voorbehouden.


De kaartjes werken via een MicroSD slot. Deze superkleine geheugenkaartjes zijn de meest gebruikte standaard bij de nieuwste mobiele telefoons. Maar kijk uit!!!.... niet iedere telefoon of ander apparaat met een microSD-slot kan met microSDHC overweg. Nieuwe telefoons als de Nokia N95, de E90 en de Motorola Z8 wel, maar de meeste oudere niet. Kijk dus goed bij de specs van je telefoon en op de website van de fabrikant. Vaak kan via een nieuwe firmware de telefoon namelijk wel geschikt worden gemaakt. 
MicroSDHC-kaarten worden vaak geleverd in een hardplastic mapje waarin ook adapters voor mini SD en het volledige SD-formaat zijn te vinden. Zo kun je de microSDHC-kaart gebruiken in iedere pc, laptop, pda, telefoon, mp3-speler, fotocamera of andere gadget met ieder soort SD-slot. Mits deze natuurlijk microSDHC compatible zijn.


Kijk in de productvergelijker geheugenkaartjes voor de actuele winkelprijzen en meer specificaties van de kaartjes.

    

Vergelijkbare artikelen