FANtv-nl-logo-mobile

SDHC geheugenkaartjes

Koop je een nieuwe gadget, let dan op of deze overweg kan met High Capacity geheugenkaartjes. Deze zijn nu al beschikbaar met 16 GB ruimte. Bijna harddisk-waardig!


Sta je op het punt een telefoon, mp3-speler of andere gadget te kopen, laat dan bij je keuze meespelen welke geheugenkaartjes het apparaatje gebruikt. Ondersteuning van SDHC of MicroSDHC kaartjes is een optie waarmee je serieus rekening mee dient te houden. Deze kaartjes bieden een enorme capaciteit. De piepkleine MicroSDHC kunnen 8 GB aan data bevatten. De iets minder kleine SDHC kaartjes 16 GB. En de grenzen worden steeds verder verlegd.   

Hiermee neemt de opslagcapaciteit van de geheugenkaartjes vormen aan die we alleen van harde schijven kennen. En dan kun je ze ook nog eens wisselen. Vooral bij media-spelers is het belangrijk dat je veel opslagcapaciteit hebt.


Koop je zo'n apparaatje, let er dus op dat ze (Micro)SDHC ondersteunen, want dit is lang niet altijd het geval. Bij normale SD-kaartjes stagneert de capaciteit bij de 2 GB. Met de mogelijkheid HC (High Capacity) te kunnen gebruiken verzeker je je van de mogelijkheid tot een enorme ruimte voor je bestanden in de toekomst.


Transcend brengt een SDHC-kaartje op de markt die 16 GB aan opslagcapaciteit heeft. Deze is nog wat zeldzaam en duur, maar 8 GB kaartjes zijn al volop te koop. Hier vind je een overzicht van het aanbod en de prijzen in Nederland.

Vergelijkbare artikelen