FANtv-nl-logo-mobile

Nokia Morph concept

Nokia presenteert zijn toekomstvisie via een gadget dat is te zien in het Museum of Modern Arts in New York.


De Nokia Morph laat zich moeilijk beschrijven, Nokia heeft er niet voor niets een filmpje gemaakt op het concept uit te leggen.     

De video toont een gadget, zo dun als papier, dat van vorm kan veranderen. Er kunnen teksten op worden getypt, maar je kan het ook in drieën vouwen waarbij de Morph de vorm van een telefoon aan neemt. Of je buigt het dusdanig, dat je het als een horloge om je pols draagt. Nanotechnologie maakt deze metamorfoses mogelijk.


De Nokia Morph doet niet alleen dienst als telefoon, internet-device, muziekspeler en horloge, maar kan ook luchtdelen analyseren. Het waarschuwt voor bacterieen, en geeft een waarschuwing als het voor een appel wordt gehouden die niet voldoende gewassen is.


De Morph kan zichzelf reinigen, en voorziet zichzelf ook van stroom. Sensoren zetten de energie van het zonlicht om naar stroom.


Achtien onderzoekers van Nokia werken aan de technieken die in de Morph zijn verwerkt. Sommige van deze technieken kunnen over een aantal jaar echt in de praktijk toegepast worden. Andere technieken zijn verre toekomstmuziek. 

Vergelijkbare artikelen