FANtv-nl-logo-mobile

iLocal Mobile: Onderweg naar winkels zoeken

iLocal heeft een mobiele variant van hun zoekdienst in het leven geroepen. Hiermee kun op locatie zoeken naar winkels en bedrijven.
iLocal is vergelijkbaar met de internetversie van de Gouden Gids. je kunt er zoeken naar winkels en bedrijven in een bepaalde regio. Voor mobiel gebruik is zo'n dienst natuurlijk ideaal. iLocal is daarom met een mobiele versie gekomen.


Om deze te gebruiken kun je sofware downloaden die het via GPS (ondien je een GPS-ontvanger op je telefoon hebt) of via de locatie van de zendmasten kan bepalen waar je je bevindt, en dus ook in staat is om je naar de dichtstbijzijnde winkels te leiden.In het begin zal het systeem wat met behulp van de zendmasten werkt nog relatief beperkt zijn, maar zowel het aantal toestellen die dit ondersteunen alsmede de database met alle zendmasten groeit gestaag.


Net als op www.ilocal.nl kan er op ilocal Mobile niet alleen op rubriek en plaatsnaam worden gezocht, maar ook op winkels, vakmensen, merken en producten. Binnen de zoekopdracht kan men verfijnen op onder andere wijken, straten, merken, producten en specialiteiten om tot een nog beter resultaat te komen. Zoek je bijvoorbeeld naar sportkleding in Rotterdam, dan kun je verfijnen op het merk Adidas in de wijk Charlois. De gebruiker ontvangt alleen de resultaten binnen het zoekgebied en indien relevant gesorteerd op afstand.Downloaden
Geïnteresseerden sturen een sms met de term “ilocal” naar 5522 of gaan naar www.ilocal.nl/ilocalmobile. Men ontvangt vervolgens een gratis sms met een link naar ilocal Mobile. Afhankelijk van het toestel download je een stukje software op je telefoon of ga je naar de mobiele versie van de site.

     


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl