FANtv-nl-logo-mobile

Buienradar eerste Nederlandse Android applicatie

Buienradar.nl is de eerste Nederlandse website met een Android applicatie. Android is het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google.


De eerste telefoons die Android ondersteunen worden medio januari 2009 in de winkel verwacht. Daarna zullen rap meer telefoons volgen. Vooral van de T-Mobile G1 die in maart in de Nederlandse winkels ligt wordt veel verwacht. Ook Samsung en Sony Ericsson, HTC (de fabrikant van de T-Mobile G1), Asus en Garmin komen met Android telefoons. Het is de verwachting dat er in het eerste jaar wereldwijd al 8 miljoen telefoons met het gratis besturingssysteem verkocht gaan worden.


Met de gratis applicatie van Buienradar kan er mobiel op Android telefoons naar de kaarten van de bekende website gekeken worden.  De Buienradar applicatie werd ontwikkeld door het Eindhovense bedrijf PhaseFour en biedt naast de actuele radar beelden ook actuele satelliet beelden. "We proberen de buienradar aan een zo breed mogelijk publiek aan te bieden op een zo breed mogelijke manier. Android is wederom een mogelijkheid om mobiel onze weergegevens te raadplegen" zegt Edwin Rijkaart van Buienradar.nl.
De applicatie is te installeren via de Android Market. Dit is een online winkel voor allerlei applicaties voor de Android telefoons. De buienradar applicatie is via de market gratis te installeren. De applicatie is de eerste door Google goedgekeurde Nederlandse app.
"Ook op Android telefoons hoort Buienradar natuurlijk beschikbaar te zijn. Het was kort dag maar het is dan net gelukt.", zegt Guus van Knippenbergh van PhaseFour uit Eindhoven, "Het ontwikkelen voor Android viel ons niet tegen en het is duidelijk dat Android meer vrijheid biedt dan we op de mobiele telefoon gewend zijn."

Vergelijkbare artikelen