FANtv-nl-logo-mobile

Google Latitude

Voortaan kun je precies zien waar je vrienden uithangen, tenminste als ze Google Latitude op hun mobiele telefoon hebben staan.


Op een plattegrond online kunnen zien waar je vrienden, werknemers, echtgenoot of kinderen uithangen. Dat "Big Brother" visioen leeft al enkele jaren. Met Google Latitude wordt dit nu werkelijkheid. Het betreft een add-on op Google Maps.De te volgen persoon moet beschikken over een smartphone met het Windows Mobile of Symbian besturingssysteem of over een Blackberry. Op deze telefoon moet de nieuwste versie van Google Maps voor Mobile geinstalleerd worden, en de gebruiker moet in deze software Google Latitude activeren.


Natuurlijk wordt de privacy van de gebruiker beschermt via de nodige beveiligingen. Deze moet bij zijn Google account aangeven welke andere Google accounts hem mogen "volgen" en de functie kan eenvoudig in- en uitgeschakeld worden. Ook kan de gebruiker zichzelf voor bepaalde personen in de lijst tijdelijk onzichtbaar maken.De locatiebepaling vindt plaats via WiFi hotspots en telefoonmasten. Google houdt in een database bij waar deze zich bevinden, en kan zo zien in welke omgeving iemand zich bevindt. De locatiebepaling is dus niet zo nauwkeurig als GPS, maar je kunt wel zien in welke omgeving iemand zich bevind. Ook kan de gebruiker zelf zijn locatie op de telefoon instellen.


De Google Latitude add-on is te downloaden via www.google.com/latitude


Binnenkort komt Google Latitude ook beschikbaar voor de iPhone, Android-telefoons en telefoons met Java (J2ME).

Vergelijkbare artikelen